Мус от шипки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Мус от шипки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шипки - 50 г сушени
  • захар - 100 г
  • вода - 400 мл
  • желатин - 15 г
  • лимонтузу - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се натрошават на ситно, заливат се с вряла вода, похлупват се с капак и се оставят да престоят 12 часа.

След това се накисва желатинът. Шипковата отвара се прецежда, добавя се захар, загрява се, добавя се лимонтузуто и всичко се кипва. Добавя се желатинът.

Сместа се охлажда до стайна температура, разбива се с телче и се разпределя в купички, след което се оставя да се охлади и да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: