Портокалов мус с мента

01/11/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 200 милилитра вода. Портокалите се измиват, кората се обелва и плодовете се изстискват.

Кората се нарязва на парченца, залива се с гореща вода и се вари 5 минути. След това се прецежда, охлажда се до 40 градуса, добавя се захарта и набъбналият желатин.

При непрекъснато бъркане се загрява и се добавя сокът, всичко се разбърква и се охлажда, докато не се получи гъста смес. Разбива се до пяна. Излива се във формички и се оставя в хладилника да се охлади.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар