Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците на яйцата.
Белтъците разбийте на сняг в дълбока купа.
След това в отделна купа смесете жълтъците, портокаловия сок, настърганата портокалова кора и шоколадовият ликьор.
Разбъркайте добре всички съставки, докато се получи еднородна смес.
Шоколадът с маслото и захарта разтопете на водна баня. Прехвърлете шоколадовата смес в друг съд и сложете на котлона, като непрекъснато бъркате сместа, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете към сместа с жълтъците, портокаловия сок, портокаловите кори и шоколадовия ликьор. Разбъркайте добре всички съставки, докато сместа стане еднородна.
След това прибавете много бавно белтъците, като бъркате непрекъснато.
Получената смес изсипете в подходящи чаши и оставете в хладилника за 3 часа. Накрая, преди да сервирате муса, украсете с резен портокал.
Шоколадовият мус с портокалов сок и ликьор е готов.