Начин на приготвяне
Накиснете желатина във вода. В купичка изцедете сока от два портокала.
Другите два портокала ги срежете на две и с помощта на нож и лъжица ги издълбайте. Тях ще ги използвате за купички, затова им подравнете дъното, за да не се клатушкат.
Загрейте сока от портокали, изстискайте желатина и го прибавете. Бъркайте докато се разтвори. Загрейте 50 мл. от сметаната и в нея разтопете шоколада.
В друга купа разбийте останалата сметана, като постепенно прибавяте от захарта. Към разбитата сметана прибавете вече охладените шоколад, сок от портокали и разбъркайте с шпатула.
С този мус напълнете издълбаните два портокала. Приберете в хладилник да стегне. На мен ми остана от кремчето и към него добавих част от издълбаните портокали. Разбърках и изсипах в купички за крем карамел.
Щом мусът стегне минете с нож между него и стените и обърнете върху чинийка.
Отгоре може да рендосате кора от портокал и да сложите листенца мента.
Портокаловият мус е готов.
Коментари