Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържолки със сос и картофено пюре

Пилешки пържолки със сос и картофено пюре

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пилешки пържолки със сос и картофено пюре
Снимка: Марияна
1 / 3
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Уникално вкусни и толкова сочни, че няма да се сетите за гарнитура. Опитайте, харесайте и споделете"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пилешко месо - 6 пържолки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 глава кромид бял
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • вино - 70 мл
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 1/2 ч.ч. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на малки парчета. Слагаме в тенджерка гореща вода и посоляваме с щипка сол. Сваряваме ги. Отцеждаме ги от водата, след като се сварят.

Намачкваме ги и прибавяме прясното мляко и маслото, и пак намачкваме, докато стане гладко пюре. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Овкусяваме 6 бр. пилешки пържоли със сол и черен пипер от двете страни.

Намазваме ги с мед и горчица. Оставяме ги така за 30 мин. В чиния разбиваме 2 яйца. В друга чиния слагаме брашно. Нагорещяваме си олио за пържене в тиган на котлона.

Овалваме пържолките в брашното от двете страни и после в яйцата. Пържим от двете страни в нагрято олио от двете страни. В друг тиган слагаме маслото и задушаваме нарязани на дребно глава кромид лук. Разбъркваме и добавяме брашното (1с.л.).

Добавяме виното и бульона. Пак разбъркваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме да къкри. Нареждаме по две пържолки в чиния, поливаме то соса малко. Слагаме от топлото картофено пюре и го украсяваме с клонка магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: