Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на малки парчета. Слагаме в тенджерка гореща вода и посоляваме с щипка сол. Сваряваме ги. Отцеждаме ги от водата, след като се сварят.
Намачкваме ги и прибавяме прясното мляко и маслото, и пак намачкваме, докато стане гладко пюре. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Овкусяваме 6 бр. пилешки пържоли със сол и черен пипер от двете страни.
Намазваме ги с мед и горчица. Оставяме ги така за 30 мин. В чиния разбиваме 2 яйца. В друга чиния слагаме брашно. Нагорещяваме си олио за пържене в тиган на котлона.
Овалваме пържолките в брашното от двете страни и после в яйцата. Пържим от двете страни в нагрято олио от двете страни. В друг тиган слагаме маслото и задушаваме нарязани на дребно глава кромид лук. Разбъркваме и добавяме брашното (1с.л.).
Добавяме виното и бульона. Пак разбъркваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме да къкри. Нареждаме по две пържолки в чиния, поливаме то соса малко. Слагаме от топлото картофено пюре и го украсяваме с клонка магданоз.