Начин на приготвяне
Не пиша точни пропорции за соса, тъй като всеки може да си направи количеството, което иска. е опиша, колко слагам за 2 порции.
Аз лично започвам с приготвянето на соса Тартар, тъй като на мен лично ми харесва повече, след като престои известно време в хладилника.
За двама души добавям 2 супени лъжици майонеза и 4 супени лъжици кисело мляко.
Нарязвам на ситно киселите краставички и ги добавям към соса.
Нарязвам на ситно каперсите, добавям и тях.
Същото правя и с магданоза.
Сол и черен пипер на вкус. Аз лично слагам маалко повече черен пипер, тъй като ми харесва.
Объркваме всичко, покриваме с прозрачно фолио и хоп в хладилника - да престои.
Нарязваме картофите и ги пържим. Лично аз им правя двойно запържване, тъй като стават по-хрупкави. Двойно запържване на картофите е, когато запържите картофите почти до готовност, извадите ги настрана и след около 5 минути ги сложите в олиото да се доизпържат.
За рибата:
Време е да се захванем с панираната риба.
Нека сега преминем към основата в нашата рецепта, а именно - рибата.
За целта овкусявам рибата със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах и я оставям настрана, докато приготвя темпурата.
За темпурата:
Разбиваме яйцето, добавяме студената бира и полека започваме да добавяме брашното, докато се получи хомогенна смес за темпурата, но бъркаме постоянно, за да не стане на буци.
След това потапяме рибата в течността, трябва да се покрие цялата, и пържим във вече загрятото олио.
Пържим, докато не стане зластиста, но внимаваме да не изгори.
Това е малко е дразнещо, докато се подготви всичко, особено ако мразиш да пържиш картофи (като мен), но това е една от най-вкусните риби, които някога съм ял.
Добър апетит с моята Fish n Chips темпура със сос тартар и оставете коментар, ако ви е харесало!
Вижте още вкусни предложения за паниран хек, както и как се прави хрупкава панировка за риба.