Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Fish n Chips темпура със сос тартар

Fish n Chips темпура със сос тартар

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
10937
Fish n Chips темпура със сос тартар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Добър апетит с моята Fish n Chips темпура със сос тартар и оставете коментар, ако ви е харесало!"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 400 г
  • картофи - 500 г
  • олио - 300 мл за пъжене
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • За темпурата
  • бира - 300 мл СТУДЕНА
  • яйца - 1
  • брашно - 100 г
  • За соса Тартар
  • каперси - на вкус, аз лично много ги харесвам
  • кисели краставички - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • кисело мляко
  • майонеза
  • сол
  • черeн пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не пиша точни пропорции за соса, тъй като всеки може да си направи количеството, което иска. е опиша, колко слагам за 2 порции.

Аз лично започвам с приготвянето на соса Тартар, тъй като на мен лично ми харесва повече, след като престои известно време в хладилника.

За двама души добавям 2 супени лъжици майонеза и 4 супени лъжици кисело мляко.

Нарязвам на ситно киселите краставички и ги добавям към соса.

Нарязвам на ситно каперсите, добавям и тях.

Същото правя и с магданоза.

Сол и черен пипер на вкус. Аз лично слагам маалко повече черен пипер, тъй като ми харесва.

Объркваме всичко, покриваме с прозрачно фолио и хоп в хладилника - да престои.

Нарязваме картофите и ги пържим. Лично аз им правя двойно запържване, тъй като стават по-хрупкави. Двойно запържване на картофите е, когато запържите картофите почти до готовност, извадите ги настрана и след около 5 минути ги сложите в олиото да се доизпържат.

За рибата:

Време е да се захванем с панираната риба.

Нека сега преминем към основата в нашата рецепта, а именно - рибата.

За целта овкусявам рибата със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах и я оставям настрана, докато приготвя темпурата.

За темпурата:

Разбиваме яйцето, добавяме студената бира и полека започваме да добавяме брашното, докато се получи хомогенна смес за темпурата, но бъркаме постоянно, за да не стане на буци.

След това потапяме рибата в течността, трябва да се покрие цялата, и пържим във вече загрятото олио.

Пържим, докато не стане зластиста, но внимаваме да не изгори.

Това е малко е дразнещо, докато се подготви всичко, особено ако мразиш да пържиш картофи (като мен), но това е една от най-вкусните риби, които някога съм ял.

Добър апетит с моята Fish n Chips темпура със сос тартар и оставете коментар, ако ви е харесало!

Вижте още вкусни предложения за паниран хек, както и как се прави хрупкава панировка за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: