Начин на приготвяне
Взимаме сьомгата, овалваме я в брашно и я запържваме в маслото почти до готовност с половината от нарязания на ситно чесън.
Махаме я от тигана и в него добавяме разтворения в 250 мл вода зеленчуков бульон заедно с горчицата и останалия чесън. Разбъркваме добре, докато не се разтвори самата горчица и след това добавяме сока от лимона.
Оставяме така да поизври бульонът и добавяме сметаната заедно с черен пипер и сол.
След като почне да се сгъстява, добавяме и сьомгата заедно с магданоза и оставяме на слаб огън за около 5 минути, за да стане хубав крем. Т.Е., да се сгъсти още.
След това вадим от тигана, сервираме и по желание поръсваме с още магданоз.
П.С. Аз лично като фен на лютото добавям и малко лютичко в сметаната заедно с черния пипер и солта, но това е определено по желание.
Надявам се да ви хареса тази сьомга с лимонено-сметанен сос и ако решите да я сготвите, оставете по една снимка с крайния резултат.
Добър апетит!
Вижте още как да махнем кожата на сьомгата, но и вреди ли комбинирането на сьомга с мляко.