Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с лимонено-сметанен сос

Сьомга с лимонено-сметанен сос

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
8696
Сьомга с лимонено-сметанен сос
Снимка: Georgi Marinov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Надявам се да ви хареса тази сьомга с лимонено-сметанен сос и ако решите да я сготвите, оставете по една снимка с крайния резултат."

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г
  • масло - 20 г
  • брашно - 50 г
  • сметана - 200 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимон - 1 бр. малък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме сьомгата, овалваме я в брашно и я запържваме в маслото почти до готовност с половината от нарязания на ситно чесън.

Махаме я от тигана и в него добавяме разтворения в 250 мл вода зеленчуков бульон заедно с горчицата и останалия чесън. Разбъркваме добре, докато не се разтвори самата горчица и след това добавяме сока от лимона.

Оставяме така да поизври бульонът и добавяме сметаната заедно с черен пипер и сол.

След като почне да се сгъстява, добавяме и сьомгата заедно с магданоза и оставяме на слаб огън за около 5 минути, за да стане хубав крем. Т.Е., да се сгъсти още.

След това вадим от тигана, сервираме и по желание поръсваме с още магданоз.

П.С. Аз лично като фен на лютото добавям и малко лютичко в сметаната заедно с черния пипер и солта, но това е определено по желание.

Надявам се да ви хареса тази сьомга с лимонено-сметанен сос и ако решите да я сготвите, оставете по една снимка с крайния резултат.

Добър апетит!

Вижте още как да махнем кожата на сьомгата, но и вреди ли комбинирането на сьомга с мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: