Дробчета с лук на тиган

Дробчета с лук на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
26/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Чудно мезе от дробчета с лук - опитайте непременно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол - за поръсване
  • брашно - за овалване
  • чорбаджийски чушки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесни и много сочни и вкусни пилешки дробчета на тиган.

Дробчетата се измиват, подсушават и овалват в брашно, като излишното се изтупва.

Нарязва се лук на едри полумесеци и в горещо олио се задушва, да омекне, поръсен с малко сол и черен пипер.

Добавят се дробчета, пържат се за кратко, докато сменят цвета си, да не станат сухи, и сваляме от котлона.

Поръсват се с нарязан магданоз и сол и дробчетата на тиган са готови за вечеря.

След като се сготвят дробчета с лук на тиган, добавяме и няколко чорбаджийски чушки от буркан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,най често така ги приготвям защото е бързо и вкусно :)
26.05.2022 19:33
Дони Ники
Дони Ники
Много апетитно изглеждат!
26.05.2022 18:38
1