Паниран ананас

ИсиИсиНовак
04/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 909
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 125 мл
  • розова вода - 1 с.л.
  • ванилена захар - 1 с.л.
  • ананас - 1 малък
  • олио - за дълбоко пържене
  • за поръсване
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За панировката разбийте яйцата с брашното, солта, млякото, розовата вода и ванилената захар. Покрийте и я оставете да престои половин час. Нарежете обеления ананас на дебели 1 см резени.

Загрейте обилно количество олио до 180 градуса. Отново разбъркайте панировката. С помощта на вилица забождайте ананаса и потапяйте парчетата в панировката. Леко оставете да се отцедят и пускайте в олиото да се пържат от двете страни. Готовите парчета ананас дръжте в топла фурна, докато останалите се изпържат.

Смесете захарта и канелата и поръсете панирания ананас. Поднесете го така или гарниран със сметана или сладолед.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар