Свинско с праз и лапад

irenairena
Новак
13
Свинско с праз и лапад1 / 2
04/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 4 - 5 стръка (без пера)
  • лапад - 300 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • олио - 2с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Mесото се изчиства от сланината и се нарязва на малки кубчета.

Лападът се измива и нарязва на тънки ивици. Праза го нарязваме на кръгчета.

Кипваме 1 литър подсолена вода и добавяме месото да ври до готовност.

В отделна тенджера запържваме праза и лапада, след което задушаваме до омекване. Прибавяме вече готовото месо, доливаме вода и оставяме 10-15 минути да поври.

Преди да свалим от котлона, прибавяме заквасената сметана добавяме черен пипер и сол и ястието е готово.

Приятен апетит!

Забележка: Вместо заквасена сметана може да добавите 2-3 с.л доматено пюре при задушаването на лапада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: