Начин на приготвяне
Цвеклото се сварява, обелва и нарязва на кубчета.
Лукът се почиства и нарязва на тънки шайби. В купа се смесват цвеклото, лукът и подправят със сол, балсамов оцет и зехтин.
Сушените сини сливи се нарязват на парчета с големината на цвеклото. Синьото сирене се нарязва на кубчета. Орехите се начупват на едри парчета.
Заквасената сметана се смесва със сметаната и се подправя със сол и счукана скилидка чесън.
В подходяща чиния или плата се разнася от белия сос. Отгоре се подрежда овкусените цвекло и лук. Отгоре се подреждат начупените орехи, парчетата сини сливи и синьото сирене.
Една наистина по-разлина, но невероятно вкусна зимна салата от сварено цвекло и синьо сирене.
Вижте още идеи за зимни салати, както и какво полезно има в червеното цвекло.