Начин на приготвяне
Направете си първо крутоните за салатата. Вземете хляба, най-добре да не е мек. Нарежете филийките на малки кубчета. Сложете ги в тавичка и ги поръсете с подправките.
Подправките трябва да са сухи, защото пресните ще изгорят. След това сипете зехтина и ги разбъркайте добре, докато се овкуси всяко кубче. Печете на 200 градуса за 10 минути, докато хванат загар.
През това време сложете яйцата да се варят и си пригответе голяма купа за салатата айсберг.
Нарежете салата айсберг и краставицата. Сложете ги в купата, след това нарежете пилешкото роле и го добавете заедно с царевицата. Обелете вече сварените яйца за салатата и ги нарежете на дребни парченца.
Добавете и тях. Поръсете със слънчогледовото семе и крутоните, а върху тях с пармезана.
В купа смесете съставките за дресинга, и залейте салатата Айсберг с домашни крутони преди поднасяне.
Вижте и защо да похапвате салата Айсберг по-често.