Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на дребно зеленчуците - морков, пащърнака, картофи и резена целина. Сложете ги в тенджера с 1 литър вода и сварете до готовност, като времето за варене зависи от силата на котлона и колкото по-дребно сте нарязали зеленчуците, толкова по-бързо ще станат готови.
При мен се свариха за 30 минути, засечени, след като кипне водата. Овкусете със сол.
Пасирайте, докато са топли, сложете маслото да се разтопи и сипете млякото, загрейте, колкото да се смесят продуктите, но без да кипвате.
Докато се варят зеленчуците, пригответе крутони. Използвайте по-стар хляб, за да можете да го нарежете на малки кубчета, без да се нарони. Сложете от всички подправки по 1 щипка в чисто найлоново пликче, прибавете кубчетата хляб и хубаво смесете.
Изсипете в съда, в който ще печете и полейте със зехтина. Изпечете до готовност - повече или по-малко препечени според вкуса.
Аз използвах парти грил, стана бързо, но трябваше внимателно с щипка да ги обърна.
Поднесете крутоните в купа и топлата кремсупа, като прибавите черен пипер преди поднасянето, във всяка порция.
Добър апетит!