Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Шоколадов чиа пудинг с мед

Шоколадов чиа пудинг с мед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Шоколадов чиа пудинг с мед
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Гарнирайте шоколадов чиа пудинг с печени натрошени лешници и сервирайте това сладко удоволствие."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 до 620 мл
  • чиа - 110 г
  • бял шоколад - 50 г фондан за разтапяне
  • черен шоколад - 70 г фондант за разтапяне
  • ванилова захар - 1/2 ч.л.
  • мед - или друг подсладител на вкус
  • лешници - печени без сол, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете млякото на две равни части и стоплете всяка от тях до точка на завиране. Дръпнете от огъня и в едното мляко натрошете белия шоколад, в другото - черния.

Бъркайте, докато шоколадът се разтопят напълно и са се разтворили идеално в млякото.

Опитайте смесите и ако ви е нужно, си подсладете допълнително. Самия шоколад подслажда достатъчно, но все пак е въпрос на вкус.

В бялата смес сложете ваниловата захар за аромат.

Оставете да изстинат, не съвсем напълно.

Тогава сложете 60 г чиа семенца в бялата смес и 40-50 г в кафявата. Хубаво разбъркайте, за да няма бучки.

Оставете така да престоят няколко часа, докато семенцата набъбнат и се получи гъсто кремче. Обикновено 3 часа са достатъчни, но може да си ги приготвите и от предната вечер, за да са готови на следващия ден.

Ако чиа пудингите са много гъсти, разредете с малко мляко, ако пък са редки, приберете в хладилник за около час.

В прозрачни чашки редувайте пластове от двата цвята чиа пудинг. Може да направите два или повече пласта. Порциите са в зависимост от големината на чашките.

Гарнирайте шоколадов чиа пудинг с печени натрошени лешници и сервирайте.

Вижте още защо да ядете чиа, както и противопоказания при хапване на чиа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: