Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Веган бургер с нахут и булгур

Веган бургер с нахут и булгур

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5507k2k1
Веган бургер с нахут и булгур
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Доста вкусен веган бургер с нахут и булгур - с правилните зеленчуци и сосове, е супер вкусно."

Необходими Продукти

  • нахут - 1 ч.ч. (суров)
  • булгур - 1/3 ч.ч.
  • слънчогледово семе - 1/4 ч.ч.
  • кашу - 1/4 ч.ч.
  • брашно от нахут - 1/4 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута, кашуто и слънчогледовото семе за около 8 часа.

Сварете булгура в подсолена вода.

Отцедете булгура, отцедете и измийте нахута и ядките и ги прехвърлете в блендер.

Прибавете зехтина, подправките и пасирайте.

Добавете нарязания на ситно лук и брашното и разбъркайте добре. Ако сместа е прекалено суха, добавете малко вода.

Сложете сместа за веган бургера в хладилник за около 30 минути.

Намажете ръцете със зехтина и оформете 6 бургери, поставете ги върху хартия за печене и ги печете в загрятата фурна на 220°C за около 30 минути, като ги обърнете след 15-20 минути.

Рецептата за веган бургер с нахут и булгур е адаптирана от сайта на Александрина Топалова.

Вижте още как да направим веган бургери от цвекло, както и веган хлебчета за всеки гладен миг от деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: