Начин на приготвяне
Накиснете нахута, кашуто и слънчогледовото семе за около 8 часа.
Сварете булгура в подсолена вода.
Отцедете булгура, отцедете и измийте нахута и ядките и ги прехвърлете в блендер.
Прибавете зехтина, подправките и пасирайте.
Добавете нарязания на ситно лук и брашното и разбъркайте добре. Ако сместа е прекалено суха, добавете малко вода.
Сложете сместа за веган бургера в хладилник за около 30 минути.
Намажете ръцете със зехтина и оформете 6 бургери, поставете ги върху хартия за печене и ги печете в загрятата фурна на 220°C за около 30 минути, като ги обърнете след 15-20 минути.
Рецептата за веган бургер с нахут и булгур е адаптирана от сайта на Александрина Топалова.
Вижте още как да направим веган бургери от цвекло, както и веган хлебчета за всеки гладен миг от деня.