Начин на приготвяне
Булгура го измиваме добре и го накисваме в топла вода.
През това време лука, моркова и гъбите режем на ситно. Нахута измиваме добре и оставяме настрана.
В средно дълбока тенджера запържваме в малко мазнина лука, след това добавяме моркова и най-накрая гъбите. Като се позапържат леко, добавяме измития и прецедения булгур и готвим за още малко.
Добавяме червен пипер, разбъркваме и добавяме доматеното пюре. Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица, разбъркваме и добавяме 1 ч.ч топла вода.
Най-накрая добавяме нахута и разбъркваме. Готвим на среден огън с похлупен капак, докато булгура набъбне.
След, като е готов, спираме котлона и слагаме лист от домакинската хартия и затваряте капака.
Домакинската хартия поема влагата. Нека да постои така 10- 15 минути.
Добър апетит! Булгурът с нахут и зеленчуци е готов.