Домашни луканки

редакция:
НикиНики
Гуру
8036k3k5
Домашни луканки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Общо
200 мин.
Порции
40
"От време на време домашните луканки се мачкат с шише или точилка - след месец магията е готова"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 3 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 4 ч.л.
  • кимион - 4 ч.л.
  • сух чесън - 2 ч.л.
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месата от ципи, ако има, нарязваме на кубчета, поставяме ги в дълбок съд и поръсваме с подправките.

Оставяме ги да престоят няколко часа на хладно.

След това мелим месото, червата заливаме със студена вода и ги оставяме за около 20 минути.

Пълним червата с месото, оформяме луканки и двата края връзваме с конец.

Нанизваме ги на прът и ги слагаме да се сушат на хладно и проветриво място за около месец.

От време на време домашните луканки се мачкат с шише или точилка.

Вижте още дали да сложите захар в луканката, както и как да съхранявате домашни луканки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: