Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Домашни свински луканки

Домашни свински луканки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Домашни свински луканки
Снимка: Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
160 мин.
Общо
160 мин.
Порции
20
"Ето как да си приготвите домашни свински луканки - страхотно мезе за уютните вечери у дома"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 9 кг шарено
  • чубрица - 20 г
  • черен пипер - 20 г
  • сол - 200 г
  • червен пипер - 50 г
  • свински черва - за пълнене тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и го поставяме в корито, добавяме всички подправки и омесваме добре.

Смиламе месото и започваме да пълним червата с каймата.

Връзваме двата края на домашните луканки със здрав конец.

Нанизваме луканките на прът и поставяме на сухо и прохладно място да се сушат.

От време на време е хубаво да се размачкват със шише или точилка домашните свински луканки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Анонимен е напълно прав.И веднъж завинаги разберете, че това е суджук, а не луканка.Тя се пълни в прави черва и друг набор подправки.
14.01.2024 17:42
1
Анонимен
Анонимен
Малко са подправките.
Слага се кимион, бахар, индийско орехче, захар, и доста повече чубрица.
И задължително се точат всеки ден първите дни, като целта е да се изкара въздуха от червото и да придобият фирма.
27.12.2023 21:59
9