Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма в тенджера

Пилешка кавърма в тенджера

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6037k2k6
Пилешка кавърма в тенджера
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кавърмата и любовта на нашенеца живеят заедно от векове."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • червени чушки - 6
  • гъби - 8 печурки
  • лук - 4 глави стар
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 голям
  • доматено пюре - 200 г
  • червено вино - 100 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • дафинов лист - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Лука, чесъна, чушките, моркова и гъбите нарежете на по-едро.

В дълбока тенджера нагрейте олио и запържете лука, оставете да се задуши за кратко и добавете и месото.

След като месото е полуготово, добавете чушките и морковите и задушете отново всичко.

Прибавете гъбите и сложете черен пипер и чубрица, сол на вкус и разбъркайте добре.

Залейте всичко с доматеното пюре, виното и чаша вода и сложете листата дафинов лист.

Оставете домашната кавърма да поври около 30 минути или до готовност на зеленчуците и месото.

За да сгъстите, прибавете брашното и червен пипер, разтворени в малко вода. Разтворете го добре предварително, за да няма бучици.

Оставете кавърмата с пиле още около 5 минути на огъня и бъркайте.

Поднесете пилешка кавърма в тенджера със ситно нарязан магданоз.

Вижте още кои са подправките за кавърма, както и рецептата за автентична кавърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: