Начин на приготвяне
Нарежете месото на късчета. Лука, чесъна, чушките, моркова и гъбите нарежете на по-едро.
В дълбока тенджера нагрейте олио и запържете лука, оставете да се задуши за кратко и добавете и месото.
След като месото е полуготово, добавете чушките и морковите и задушете отново всичко.
Прибавете гъбите и сложете черен пипер и чубрица, сол на вкус и разбъркайте добре.
Залейте всичко с доматеното пюре, виното и чаша вода и сложете листата дафинов лист.
Оставете домашната кавърма да поври около 30 минути или до готовност на зеленчуците и месото.
За да сгъстите, прибавете брашното и червен пипер, разтворени в малко вода. Разтворете го добре предварително, за да няма бучици.
Оставете кавърмата с пиле още около 5 минути на огъня и бъркайте.
Поднесете пилешка кавърма в тенджера със ситно нарязан магданоз.
Вижте още кои са подправките за кавърма, както и рецептата за автентична кавърма.