Пилешка кавърма на фурна

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пилешка кавърма на фурна
Снимка: Н.Акифова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Този път опитайте да приготвите пилешката кавърма във фурната - ще разберет, че така е хем по-лесно, хем по-вкусна става"

Необходими Продукти

  • пелешко филе - 500 г гърди
  • чушки - 2 бр. зелен пипер
  • лук - 6 бр.(бял, жълт, червен) средни
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевица - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пупер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и режем зеленчуците, пипера и лука, аз използвах три вида лук, но може само и един вид. След като ги нарежем, отделяме настрани и режем пилешкото филе на кубчета.

Слагаме сача на котлона да се загрее, след това слагаме мазнина и добавяме нарязаното пилешко месо и запържваме, след като се запържи малко месото, добавяме лука, пипера и царевица, запържваме и тях за малко.

В една малка купа разтваряме доматен концентрат, брашното и една чаша вода, и заливаме месото със сместа, подправяме със сол и подправки. Слагаме в загрята фурна на 180 градуса за половин час.

След като изкараме сача, поръсваме кавърмата с магданоз и сервираме. Имайте предвид, че сачът е много горещ и се готви още, след като го изкарате от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: