Начин на приготвяне
За тези класически слепени сладки суровите лешници се прехвърлят в тава с постлана хартия за печене.
Изпичат се за десетина минути в предварително загрята фурна на 180 °C или докато люспата започне да се отделя. Оставят се да изстинат и се обелват.
Обелените лешници се смилат заедно с половината от захарта (75 г), за да не станат на паста. Към смлените лешници се добавят брашното, канелата и солта.
В купа разбиваме с миксер на висока скорост мекото масло с останалата захар. Добавят се жълтъците, ваниловата есенция и кората от лимон.
На по-ниски обороти се добавят постепенно и сухите съставки и се бърка, докато тестото се хомогенизира.
Увива се в стреч фолио на малки топки (4 бр.) и се прибира в хладилник за няколко часа.
Охладените топчета тесто се размесват и разточват на кора с 4-5 милиметра дебелина и се изрязват с формички.
На половината от тях се изрязват дупчици. Прехвърлят се в тавичка с постлана хартия за печене.
Пекат се на средна решетка в предварително загрята фурна на 180 °C докато се зачервят леко крайчетата на бисквитките.
Оставят се на равна повърхност, да изстинат напълно.
Бисквитките с дупчиците се поръсват с пудра захар, а останалите се намазват със сладкото от малини и двете половинки се слепват.
Съхраняват се в кутия Линцерите, като между редовете се слага хартия, за да не се слепват.
Да ви е сладко с моите сладки линцери с малиново сладко!