Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Сладки линцери с малиново сладко

Сладки линцери с малиново сладко

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сладки линцери с малиново сладко
Снимка: Зори
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Любими за коледните празници Линцерови сладки, които тайно си приготвяме и пролетта и лятото"

Необходими Продукти

  • лешници - 150 г сурови
  • брашно - 300 г + допълнително за доомисване
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 250 г меко
  • захар - 150 г, разделена на две равни части
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилов екстракт - 1 ампула
  • сладко от малини - 1 бурканче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези класически слепени сладки суровите лешници се прехвърлят в тава с постлана хартия за печене.

Изпичат се за десетина минути в предварително загрята фурна на 180 °C или докато люспата започне да се отделя. Оставят се да изстинат и се обелват.

Обелените лешници се смилат заедно с половината от захарта (75 г), за да не станат на паста. Към смлените лешници се добавят брашното, канелата и солта.

В купа разбиваме с миксер на висока скорост мекото масло с останалата захар. Добавят се жълтъците, ваниловата есенция и кората от лимон.

На по-ниски обороти се добавят постепенно и сухите съставки и се бърка, докато тестото се хомогенизира.

Увива се в стреч фолио на малки топки (4 бр.) и се прибира в хладилник за няколко часа.

Охладените топчета тесто се размесват и разточват на кора с 4-5 милиметра дебелина и се изрязват с формички.

На половината от тях се изрязват дупчици. Прехвърлят се в тавичка с постлана хартия за печене.

Пекат се на средна решетка в предварително загрята фурна на 180 °C докато се зачервят леко крайчетата на бисквитките.

Оставят се на равна повърхност, да изстинат напълно.

Бисквитките с дупчиците се поръсват с пудра захар, а останалите се намазват със сладкото от малини и двете половинки се слепват.

Съхраняват се в кутия Линцерите, като между редовете се слага хартия, за да не се слепват.

Да ви е сладко с моите сладки линцери с малиново сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: