Начин на приготвяне
Тиквичката нарежете на ситно, лука - на тънки колелца, моркова и червените чушки - на пръчици. Задушете зеленчуците с малко вода в тиган, докато зеленчуците омекнат.
Добавете подправките сол, черен пипер, сос Терияки и сусамовото олио и оставете на слаб огън за няколко минути, докато изври течността.
Когато вече е готова плънката и изстинала леко, нарежете кора Нори на ситни ленти и прибавете към зеленчуците.
В чиния, пълна с вода, поставете оризова кора и изчакайте половин-една минута, докато омекне.
Извадете я и поставете върху дъска или в другата чиния. В средата на кората сложете 1-2 с.л от зеленчуковата смес и завийте на сармичка, така че нищо да не се разтича. Така се продължава с останалата смес и кори, запечете на сух тиган пролетните рулца, за да хванат загар и да станат по-хрупкави.
Вижте още вкусни идеи за рулца или руладини.