Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Пролетни рулца на тиган

Пролетни рулца на тиган

Пролетни рулца на тиган
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ако запечете на сух тиган тези пролетни рулца, ще придобият невероятна хрупкава коричка."

Необходими Продукти

  • оризови кори - 14 бр.
  • кора нори - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр. голяма
  • тиквички - 1/2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • сусамово олио - 2 с.л
  • сос терияки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката нарежете на ситно, лука - на тънки колелца, моркова и червените чушки - на пръчици. Задушете зеленчуците с малко вода в тиган, докато зеленчуците омекнат.

Добавете подправките сол, черен пипер, сос Терияки и сусамовото олио и оставете на слаб огън за няколко минути, докато изври течността.

Когато вече е готова плънката и изстинала леко, нарежете кора Нори на ситни ленти и прибавете към зеленчуците.

В чиния, пълна с вода, поставете оризова кора и изчакайте половин-една минута, докато омекне.

Извадете я и поставете върху дъска или в другата чиния. В средата на кората сложете 1-2 с.л от зеленчуковата смес и завийте на сармичка, така че нищо да не се разтича. Така се продължава с останалата смес и кори, запечете на сух тиган пролетните рулца, за да хванат загар и да станат по-хрупкави.

Вижте още вкусни идеи за рулца или руладини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: