Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Печени пролетни рулца на фурна

Печени пролетни рулца на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печени пролетни рулца на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
27/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"В една кухня не замирише ли на пролетни рулца на фурна, не ни я хвалете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • тиквички - 1 бр. малка
  • гъби - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и нарязват на ленти, джинджифилът се настъргва.

Слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват. Овкусяват се със сол, черен пипер на вкус и соев сос.

Корите за баница се разрязват по средата на две равни части. Ако са от дебелите, се намазват с малко олио. Взема се от плънката и се слага по средата на късата страна на един лист от корите.

Прегъва се веднъж, а след това се прегъва от двете страни към средата. След това листът с плънка, се навива на руло, като в края се намазва с разбито яйце, за да не се развият.

Навитите рулца се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Намазват се пролетните рулца с останалото разбито яйце и се слагат да се пекат във фурна загрята на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: