Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Вегански пролетни рулца

Вегански пролетни рулца

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Вегански пролетни рулца1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • целина - 1 стрък, на ситно
  • кълнове - 125 г, боб мунг
  • гъби - 90 г, сушени, черни
  • моркови - 60 г, на лентички
  • бамбук - 60 г, връхчета
  • соев сос - 1 ч.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • оризови кори - 12 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • олио - 1 л, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се запържват, добавя се соевият сос, сусамовото олио, солта и захарта.

Плънката се разделя на 12 равни части, като всяка една от порциите от плънка се завива в оризовите кори.

Смесват се брашно и вода, за да се получи гладко тесто, с което се запечатват рулцата. Пържат се в загрят зехтин.

Вадят се с решетъчна лъжица и се отцеждат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: