Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Зеленчукови пролетни рулца

Зеленчукови пролетни рулца

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Зеленчукови пролетни рулца
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Вкусни зеленчукови рулца за ценителите на азиатската кухня. Можете да ги поднесете като гарнитура, предястие или като основно ястие."

Необходими Продукти

  • оризови кори - 1 - 2 опаковки
  • червен лук - 1 глава
  • китайско зеле - 2 - 3 листа
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • селъри - 2 стръка
  • соев сос - лайт
  • олио
  • сусамово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зеленчуците на пръчици и ги задушавате леко в тиган, но да останат хрупкави.

Овкусявате зеленчуците със соев сос и сусамово олио (малко).

В дълбока чиния сипвате топла вода и топите по една оризова кора за няколко секунди, докато омекне.

Слагате оризовата кора на равна повърхност (може плоска чиния или дъска за рязане) и слагате в единия й край част от зеленчуците и завивате като сармичка.

Редите пролетните рулца в тава, намазана с олио и запичате в нагрята на 230-240 градуса фурна, до златисто.

Зеленчуковите пролетни рулца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: