Бутер Валентинки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6097k2k6
Бутер Валентинки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Свети Валентин започва от сутринта - пригответе тази уникална закуска, за да ви е сладък целият ден"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • крема сирене - 250 г натурално
  • сладко от малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутертестото на една кора. Леко го разточете с точилка.

Разрежете го на правоъгълници 6/10 см или според вашето предпочитание.

Отрежете с формичка сърчице в единият край на правоъгълника и отстранете тестото от формичката.

Другата половина на правоъгълника надупчете с вилица и намажете с крема сирене.

Сгънете правоъгълника на две, така че половинката с отрязаното сърце да е върху крема сиренето.

Запълнете сърцето със сладко от малини или друго по ваш избор.

С помощта на вилица направете ръбчета от всички краища на сладките бутерки.

Подредете бутерките Валентинки в тава, постлана с хартия. Изпечете в предварително загрята фурна на 220 °C за 10-15 минути.

Вижте още как правилно се пече бутертесто, както и още трикове как се правят бутерки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: