Начин на приготвяне
Направете глазурата по следния начин: накиснете желатина с 2-3 с.л. студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте водата със захарта и глюкозата. Сиропът е готов, когато достигне до 100 градуса /1 минута след кипване/.
Натрошете шоколада и го сложете във висок съд. Залейте го с горещия сироп при нипрекъснато бъркане. След като шоколадът се стопи, прибавете кондензираното мляко и набъбналия желатин.
Разбийте до хомогенност с помощта на пасатор. Една част оставете бяла, а другата част оцветете със сладкарска боя. Покрийте с найлоново фолио.
От изброените продукти за сладки омесете меко тесто/леко лепнещо/.
Оставете го за около 2 часа на студено, покрито с фолио.
Тестото разточете на кора и с помощта на формички за сладки изрежете сърчица.
Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна до готовност /за около 4-5 минути/, извадете и охладете.
Слепете сладките сърца две по две с бялата глазура, а отгоре полейте с огледалната глазура.
Гарнирайте с надписи по желание.
Коментари
А, колко сърчица се получиха, от тези продукти?
Благодаря ви