Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване, добавя се червеното вино, какаото, настъргана кора от портокал, ванилия и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене в широка тава.
Печем блат в загрята фурна 160 градуса с вентилатор до суха клечка и изваждаме блата върху нов лист хартия, обръща се, а старата хартията се отлепва. С форма за големи сърца се изрязват 12 формички.
Приготвя се кремът като се разбива течната сметана с 1 с. л. пудра захар, смесва се с квасената сметана, втората лъжица пудра захар, сладкото от боровинки и течния шоколад.
Разбърква се всичко с вилица на вкусен крем. Смесваме вода и захар, бърка се докато се разтопи, да се получи около 80 мл сироп. С четка се намазват сърцата, слепваме по две с крема.
Разтопява се маслото за секунди в мировълновата и се разбърква с течния шоколад. С малка лъжичка се намазва всяка валентинка и се украсява със захарни перли и кокосови стърготини.
Поднасяме с любов на любимите хора!