Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пикантни пилешки крилца с горчица и чеснов сос

Пикантни пилешки крилца с горчица и чеснов сос

КрисиКриси
Новак
41413117
Пикантни пилешки крилца с горчица и чеснов сос
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-бързите, най-вкусните, най-солчните пикантни пилешки крилца с горчица и чеснов сос - винаги идеални за вечерна забава на зъбите."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 12 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • соев сос - 4 с.л.
  • горчицa - 1 с.л./ с връх /
  • олио - 60 мл
  • За соса
  • кисело мляко - 300 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 2 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват, почистват и подсушават.

Поръсват се със сол, черен пипер и лют червен пипер. Крилцата се разбъркват, така че подправките да се разпределят равномерно от всички страни.

Горчицата се разбърква със соевия сос и олиото. С получената марината се мажат крилцата и престояват в хладилник за няколко часа.

Аз ги приготвям от предната вечер. Подреждат се в подходяща тава за печене и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се плешките крилца за 30 мин под фолио и за още 20-30 мин без фолио до златисто.

Фурната се загрява предварително. Пекат се на 200 °C.

Чесънът за чесновия сос се почиства и измива. Посолява се и се смачква в хаванче, прибавят се киселото мляко и майонезата и хубаво се разбърква.

Вижте още как да овкусим пилешки крилца, както и колко да пържите крилцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: