Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен спанак по китайски

Пържен спанак по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържен спанак по китайски1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1-2
"Страхотно предястие, което ще приготвите за по-малко от 5 минути"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 гр. пресен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 2 резена
  • соев сос - 1 с.л.
  • бульон - зеленчуков 1 кубче
  • зехтин - или олио
  • орехи
  • шунка - или бекон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме мазнината добре.

Запържваме лука, джинджифила, шунката или бекона за 2 мин., като бъркаме непрекъснато. Прибавяме спанака и пак при непрекъснато бъркане добавяме соевият сос, чесъна, бульона и орехите най-накрая, бърка се още около 2 мин.

Става и като ястие, но лично за мен е най добро като гарнитура или предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: