Начин на приготвяне
В купа с миксер се разбиват яйцата. След това се добавят захарта и ваниловата захар. Разбива се на средна степен, след което се прибавя киселото мляко и олиото.
Пресяват се брашната (слънчогледовото брашно и пшеничното) заедно с какаото на прах и бакпулвера. Продължава разбиването с миксера до получаване на еднородна смес. По желание може да се добавят шоколадови капки или ядки в сместа.
Предварително се включва фурната да загрява на 180 градуса. Сместа се разпределя във форми за мъфини и се пече за 30-35 минути или до суха клечка. Мъфините със слънчогледово брашно са готови. Поднасяме шоко кексчетата в комбинация с плодове, йогурт или сладолед. Тези лесни мъфини ще ви очароват.
Вижте още ценни съвети за приготвяне на сполучливи кексчета у дома.