Печени ябълки с мед и орехи

Лиза
Лиза
Новак
06/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 151
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете и ги нарежете на четвъртинки, след което ги подредете в тавичка. Смесете меда с малко захар и го излейте върху ябълките.

Запечете ги в умерена фурна. Останалата захар карамелизирайте с маслото до златист цвят. Прибавете сока от компота и оставете да поври.

Добавете ситно натрошените орехови ядки и разбъркайте добре. Печете ябълкови резени се заливат с топлия сироп и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар