Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с гъби и кашкавал на фурна

Пилешки дробчета с гъби и кашкавал на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пилешки дробчета с гъби и кашкавал на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сочни дробчета, които задължително трябва да се консумират с червено вино или чаша бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 печени червени
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • вино - 1 ч.ч. червено или бяло
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват, измиват и нарязват на хапки.

Добавят се нарязаните зеленчуци, овкусява се с подправките, олиото и виното.

Ястието се пече за около 30-35 минути, когато е почти готово се поръсва с кашкавала, връща се във фурната, да се запече кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: