Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери с пермезан и семена

Крекери с пермезан и семена

КрисиКриси
Новак
46472130
Крекери с пермезан и семена
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Цяла камара крекери с пермезан и семена - идеалното мезе за вино, идеални за закуска по всяко време, за пикник или за из път в колата."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 75 г
  • царевично брашно - 75 г
  • чия - 50 г
  • семена - 50 г микс или бял сусам
  • топла вода - 210 мл
  • пермезан - 60 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • семена - за поръсване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се изсипват трите вида брашно, сол, захар, бакпулвер и хубаво се разбърква.

Прави се кладенче, добавят се останалите продукти и се омесва тесто.

Остаря се да почине за 15 мин.

Разделя се на 4 части.

Всяка част се разточва на много тънка кора, от която се нарязват малки квадратни или правоъгълни крекери .

Подреждат се в подходяща тава върху хартия за печене соленките.

С помощта на четка съвсем леко се намазват с вода и се поръсват със семена по избор .

Пекат се крекери с пермезан и семена в предварително загрята фурна на 170-180 °C до златисто

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: