Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Медена торта с домашен крем и много орехи

Медена торта с домашен крем и много орехи

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
3726975
Медена торта с домашен крем и много орехи
Снимка: Teodora Krumova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Медена торта с домашен крем и много орехи иска да се постараете за нея - защото хубавите неща не стават толкова лесно"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • мед - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л
  • брашно - колкото поеме
  • За крем 1
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • За крем 2
  • прясно мляко - 1200 мл
  • нишесте ванилия - 2 бр.
  • есенция ванилия - 2 бр.
  • захар - 15 с.л.
  • За крем 3
  • заквасена сметана - 200 г
  • мед - 2 с.л.
  • За поръсване
  • орехи - 400 г
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно необходимите за блатовете продукти - захар, яйца, масло и мед на водна баня, докато се разтопи захарта. След което разбийте сместа с миксер и изчакайте да се охлади, ако е гореща.

Добавете содата и брашно, колкото да се получи меко тесто. След като е готово, го покрийте и го оставете за около 30 минути в хладилник.

Отделете тестото на 5-6 топки и разточете всяка на тънка кора. Използвайте ринг или форма за рязане, ако искате да се получат еднакви.

Но може да ги оформите и след като се изпекат. Сложете всеки тортен блат в набрашнена тавичка в предварително и силно загрята фурна.

За крем 1: Маслото трябва да е меко, но не разтопено. Най-хубавият вариант е да престои на стайна температурата. Смесвате маслото с пудрата захар и меда и бъркате енергично - може и с миксер, може и с бъркалка.

За крем 2: Загрейте прясното мляко на котлона в тенджерка със захарта. Когато се затопли, в купичка изсипете нишестето ванилия и есенциите и добавете малко от топлото мляко. Разбийте и върнете в млякото на котлона. Бъркайте на тих огън, докато кремът стане гъст и гладък. Сваляте от котлона и оставяте да се охлади, като разбърквате периодично.

Крем за блатовете: Смесвате двата крема, като добавяте крем 1 към крем 2 и разбивате с миксер.

За крем 3: Разбивате сметаната с меда. Това е крем за намазване встрани.

Сглобяване на медената торта:

Поставяте блата, намазвате обилно с крема за тортата и поръсвате със смлени орехи. Повтаряте така, докато свършат блатовете. Завършвате с крем и поръсвате с орехи, като леко ги притискате.

Отстрани намазвате специалната торта хубаво с крема от заквасена сметана и посипвате с кокосови стърготини.

Вижте още изкусителни торти Медовик, които да си приготвите, както и как да разтопите правилно мед, за да го използвате в рецепти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: