Начин на приготвяне
Сложете млякото със захарта и маслото да заврат, размийте жълтъците с брашното и 100 мл мляко и ги добавете на тънка струйка към врящото мляко.
Бъркайте, докато се сгъсти, добавете ваниловата захар и свалете от котлона. Завийте с фолио, за да не хваща коричка. Сложете водата да заври и добавете захарта.
Варете 3-4 мин. и добавете ваниловата захар, свалете от котлона и оставете леко да се охлади. Разтопете шоколада на водна баня.
Сложете един блат в подходяща чиния и сиропирайте с 6-7 лъжици от сиропа, оставете за минутка да попие и покрийте с крем. Сложете втория блат и повторете същото.
Направете така и с третия блат, завършете с крем, отгоре залейте с разтопения шоколад и поръсете обилно с орехи.
Оставете домашната торта за 3-4 часа в хладилник да стегне.
Коментари