Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Медена торта с домашен шоколадов крем

Медена торта с домашен шоколадов крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4306k2k2k1
Медена торта с домашен шоколадов крем
Снимка: Juliya
1 / 2
19/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Медена торта с домашен шоколадов крем - празник за малки и големи."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • мед - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 600 г (20%)
  • шоколад - 300 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 70 г
  • краве масло - 30 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, меда и содата.

Сложете купата на водна баня и бъркайте сместа за около 15-20 минути.

Свалете купата от котлона и добавете на части брашното.

Омесете тесто и го разделете на 9 части, увийте ги във фолио и сложете в хладилника за около 1 час.

През това време загрейте млякото със захарта, докато се разтопи.

Начупете шоколада в купа и го залейте с горещото мляко.

След около 1 минута разбъркайте до получаване на гладка еднородна смес.

Добавете маслото и разбъркайте.

След като шоколадовата смес се охлади до стайна температура, сложете я в хладилника.

Разточете всяко парче на кръгла и тънка кора, надупчете на няколко места с вилица и печете във фурна на 190°C за около 3 минути.

С помощта на нож изрежете краищата и ги смелете в блендера.

За крема трябва да комбинирате заквасената сметана и охладената шоколадовата смес.

Добавяйте малко по малко заквасената сметана към шоколадовата смес и бъркайте.

Сглобете медената торта, като редете корите една върху друга и ги мажете с крема.

Покрийте тортата от всички страни с крема и след това с трохите.

Приберете Медената торта с домашен шоколадов крем в хладилника за 8 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: