Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, меда и содата.
Сложете купата на водна баня и бъркайте сместа за около 15-20 минути.
Свалете купата от котлона и добавете на части брашното.
Омесете тесто и го разделете на 9 части, увийте ги във фолио и сложете в хладилника за около 1 час.
През това време загрейте млякото със захарта, докато се разтопи.
Начупете шоколада в купа и го залейте с горещото мляко.
След около 1 минута разбъркайте до получаване на гладка еднородна смес.
Добавете маслото и разбъркайте.
След като шоколадовата смес се охлади до стайна температура, сложете я в хладилника.
Разточете всяко парче на кръгла и тънка кора, надупчете на няколко места с вилица и печете във фурна на 190°C за около 3 минути.
С помощта на нож изрежете краищата и ги смелете в блендера.
За крема трябва да комбинирате заквасената сметана и охладената шоколадовата смес.
Добавяйте малко по малко заквасената сметана към шоколадовата смес и бъркайте.
Сглобете медената торта, като редете корите една върху друга и ги мажете с крема.
Покрийте тортата от всички страни с крема и след това с трохите.
Приберете Медената торта с домашен шоколадов крем в хладилника за 8 часа.
Ако чакате гости и искате да приготвите перфектната торта, разгледайте и другите ни сладки предложения за френска селска торта или торта червено кадифе.