Начин на приготвяне
Всички продукти за блата се разбиват с миксер. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути. Изпеченият и охладен блат се разрязва хоризонтално на две части.
Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат да кипнат. На тънка струйка се добавят разтворените във водата брашно и жълтъци. Ароматизира се с ванилията и се вари докато се сгъсти.
Кремът се оставя да се охлади напълно, към него се добавят разбитите на плътен сняг със солта и захарта белтъци.
Първия блат се сиропира с няколко лъжици от сиропа. Покрива се с част от крема, поръсва се с орехите.
Отгоре се поставя втория блат, сиропира се, покрива се с останалата част от крема. Отстрани тортата също се покрива с крема. Поръсва се обилно със смлените орехови ядки.
Коментари