Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Рулца»Пуешко роле пане с гъбен сос

Пуешко роле пане с гъбен сос

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2582k5313
Пуешко роле пане с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поднесете пуешките ролета топли, като ги залеете със соса - насладете се на този вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г краве
  • готварска сметана - 500 мл
  • печурка - 250 г
  • шунка - 200 г
  • топено сирене - 80 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 80 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пуешките гърди. Разрежете ги, така че да може да ги завиете на рулца.

Настържете кашкавала на едро ренде. След това започнете да завивате ролетата, като върху месото сложите шунката и кашкавала и овкусите със сол и пипер.

Завийте ги добре и ако е необходимо, забийте в края клечки за зъби. След това наредете месните рулца в тава и ги изпечете за 30 мин на 190 °C.

След това в купа смесете галетата, брашното, сол и пипер. В друга купа разбийте яйцата. Опечените ролета топнете в яйцата, после в галетата и ги минете през гореща мазнина от всички страни.

Соса пригответе, като измийте и нарежете гъбите, след това ги задушете.

Прибавете към тях готварската сметана и топеното сирене, овкусете със сол и разбъркайте.

Поднесете пуешките ролета топли, като ги залеете със соса.

Вижте още полезни съвети как се завива месно руло и открийте някоя вкусна рецепта за сочни руладини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: