Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтенца на фурна с праз и пермезан

Кюфтенца на фурна с праз и пермезан

КрисиКриси
Новак
48500134
Кюфтенца на фурна с праз и пермезан
Снимка: Криси
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
"Класическа рецепта за вкусни и сочни кюфтета на фурна, която няма нужда от реклама - така стават прекрасни!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • зелени чушки - 2 бр. или 1 голяма
  • лук - 1 глава
  • праз лук - 1/3 стрък
  • хляб - 2 филии
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • олио за поръсване
  • брашно за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър се смилат двата вида лук, чесъна, чушките и 2 филии хляб. Хлябът предварително трябва да е накиснат в малко вода.

В подходяща купа се слага мляното месо.

Добавят се подправките, яйцето, смлените зеленчуци с хляба и рендосания пармезан. Омесва се продължително с ръце.

Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се поръсват с малко олио.

Кюфтета се пекат на 200 градуса до готовност.

Ако обичаш кюфтенца, опитай непременно тези вкусни кюфтета с доматен сос и разбери на колко градуса се пекат кюфтета и от коя кайма стават най-добрите кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: