Начин на приготвяне
Смесете соевия сос, зехтина, червения пипер, лютия пипер, черния пипер, кимиона, чесъна и меда.
Натрийте пържолите с маринатата и оставете да престоят 30 минути (или повече, за по-добър вкус).
В тиган загрейте малко мазнина и добавете нарязания праз лук.
Гответе няколко минути на среден огън, докато омекне и леко карамелизира.
В друг тиган загрейте малко олио и запечете пържолите на средно висока температура. По 3-4 минути на страна, докато хванат хубав загар.
Добавете виното и намалете котлона, оставете да се задушават още 5-7 минути.
Поръсете отгоре със свежи кръгчета от праз лук.
Поднесете пържолите върху канапе от запържения праз лук.
Подходящи гарнитури: картофено пюре, оризова гарнитура или свежа салата.
Вижте също как да направите перфектните вратни пържоли на фурна или пържоли с гъби.
Коментари