Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца за Сирни Заговезни

Пълнени яйца за Сирни Заговезни

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
4835496
Пълнени яйца за Сирни Заговезни
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Пълнените яйца за Сирни Заговезни са лесни и традиция за празника."

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате яйцата, като трябва да са твърдо сварени. След като заврат, ги оставяте така за 10-12 минути.

Оставяте ли ги да се охладят, обелвате ги внимателно, така че да не се разрушат и белтъкът да остане цял, по възможност гладък.

Разрязвате ги на половина. В купа смесвате жълтъците, като ги намачквате, заедно с майонезата, горчицата и подправките.

Пълните яйцата с помощта на малка лъжичка със сместа и поръсвате с шарена сол.

Вижте още колко издържат сварените яйца в хладилник, както и как се белят лесно варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: