Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с ягоди и малини

Плодова торта с ягоди и малини

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2642k5424
Плодова торта с ягоди и малини
Снимка: Криси
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Ягодово-малинова плодова бомба под формата на тази перфектна плодова торта с ягоди и малини."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр
  • захар - 150 г
  • олио - 40 мл
  • брашно - 130 г
  • ванилия - 8 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За крема
  • прясно мляко 1 л
  • яйца 3 бр
  • брашно 5 с.л
  • ванилова захар 20 г
  • захар 200 г
  • краве масло 60 г
  • За сиропа
  • водa 300 мл
  • захар 170 г
  • за украса
  • ягоди 400 г
  • малини 250 г
  • боровинки 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете към тях захарта.

След това добавете олиото. Накрая пресейте и добавете брашното, бакпулвера и ванилийите.

Разбъркайте с шпатула добре до получаване на гладка смес, като разбърквате само в една посока. Изсипете получената смес в намазнена кръгла тавичка и изпечете блата в загрята на 180 °C фурна за 40 минути.

След като е готов блатът, го извадете и изчакайте да изстине, след което го нарежете на 3 части.

Пригответе крема, като загреете млякото, после прибавите към него захарта и ваниловата захар и разбърквайте.

В купа разбийте яйцата заедно с брашното и малко от млякото, докато стане с консистенция на боза.

Добавете получената смес към млякото и разбърквайте, докато не заври и не се сгъсти. После махнете от огъня и прибавете кравето масло. Разбъркайте добре.

За сиропа за вкусната плодова торта загрейте водата и добавете захарта, разбъркайте, докато не се разтвори.

В поднос сложете първата част от блата и го залейте с няколко лъжици сироп, след това сложете от крема за тортата. След това измийте добре плодовете и нарежете на парчета.

Сложете парченца ягоди и малини върху крема. След което върху тях сложете втория блат. Следва отново сироп, крем и плодове.

Накрая сиропирайте третия блат, нанесете равномерно останалия крем.

Декорирайте, като наредите ягоди и малини върху и по стените на ягодовата торта.

Вижте още как да замразите ягоди, за да имате за повече ягодови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: