Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа захарта, брашното, солта, жълтъка, лимоновата кора и нарязаното на кубчета масло.
Замесете тесто, което не лепне и ги завийте с прозрачно фолио - сложете го в хладилник за 1 час.
Смесете жълтъците със захарта, прясното и нишестето и ги сложете на котлона.
Ароматизирайте крема с ванилията и го оставете да изстине след това.
Разточете част от тестото на кръг и го сложете във форма за тарт.
Надупчете дъното с вилица и го сложете да се пече за около 10 минути на 180 °C.
Смесете плодовете със захарта и нишестето.
Изсипете крема в тарта и отгоре плодовете.
Разточете останалото тесто и изрежете по желание различни формички - наредете ги отстрани на плодовия тарт и ги намажете с жълтък.
Сложете го да се пече на 180 °C за около 40 минути.
Извадете го и го оставете да изстине.
Насладете се на този летен пай с ягоди, малини и арония.
Добър апетит!