Начин на приготвяне
За основата (блата): Налейте млякото в тенджера и го сложете на котлона да заври. След това добавете маргарина и бъркайте, докато се разтопи.
Свалете тенджерата от котлона, добавете смлените бишкоти (бисквити) и разбъркайте, оставете да се охладят (за да бъде хладка смес). Поставете обръча върху поднос и разнесете приготвената смес.
За пълнежа на малиновата торта: Разбъркайте желатина в студена вода и го сложете на котлона да заври, варете две минути и свалете от котлона. Оставете да се охлади за две минути.
Разбийте сладката сметана с миксера, добавете постепенно желатина. Когато придобие необходимата твърдост, добавете малините и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
Нанесете пълнежа върху бишкотения блат и разпределете равномерно.
За глазурата: Сложете шоколада (начупен на кубчета) в тиган, добавете олио и разтопете на пара. Нанесете глазурата върху пълнежа. Оставете готовата торта в хладилника, за да стегне глазурата. Отстранете обръча.
Нарежете плодовата торта с малини на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете.