Плодова торта с малини

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Плодова торта с малини
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ако сте приготвили тази плодова торта с малини, непременно ще дойдем на кафе!"

Необходими Продукти

  • За кората
  • бишкоти - 300 г смлени /или бисквити/
  • прясно мляко - 100 мл
  • маргарин - 150 г
  • За пълнежа
  • заквасена сметана - 200 мл
  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл
  • малини - 250 г
  • За глазурата
  • шоколад - 200 г
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата (блата): Налейте млякото в тенджера и го сложете на котлона да заври. След това добавете маргарина и бъркайте, докато се разтопи.

Свалете тенджерата от котлона, добавете смлените бишкоти (бисквити) и разбъркайте, оставете да се охладят (за да бъде хладка смес). Поставете обръча върху поднос и разнесете приготвената смес.

За пълнежа на малиновата торта: Разбъркайте желатина в студена вода и го сложете на котлона да заври, варете две минути и свалете от котлона. Оставете да се охлади за две минути.

Разбийте сладката сметана с миксера, добавете постепенно желатина. Когато придобие необходимата твърдост, добавете малините и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

Нанесете пълнежа върху бишкотения блат и разпределете равномерно.

За глазурата: Сложете шоколада (начупен на кубчета) в тиган, добавете олио и разтопете на пара. Нанесете глазурата върху пълнежа. Оставете готовата торта в хладилника, за да стегне глазурата. Отстранете обръча.

Нарежете плодовата торта с малини на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: