Начин на приготвяне
Изсипваме бисквитите в блендер, за да се смелят много добре на трохи. Не трябва да остават парченца. Размеквам маслото. В купа смесваме трохите от смлените вече бисквити и маслото и ги намачкваме с ръце. Получават се мазнички трохи. Изсипваме сместа във форма с ринг и ги разпределяме добре.
Притискаме с ръце, за да се получи блат. Трябва да е равен и гладък. Бисквитите, които съм използвала, са за чийзкейк на „Победа” /розова опаковка с 2 бр. пакетчета бисквити с дупка грамажа е 300 – 350 гр./. В отделна купа си намачквам крема сиренето с вилица или с ръце. После с миксер го разбивам със захарта и 1 пакетче ванилия.
В отделна купа разбивам яйцата до гладкост, но преди това си ги изкарвам за 15 мин. на стайна температура, да не са студени при разбиването. Образувания крем, след като вече сме го разбили много добре, го нанасяме върху бисквитения блат с помощта на лъжица и заглаждаме с шпатула. Печем в загрята фурна на 150 градуса за 25-30 минути.
Готов е, когато краищата са се стегнали. Малко го оставяме да изстине. После го мажем с боровинковото сладко с помощта на лъжица. Внимателно заглаждаме. Слагаме го в хладилника да се изстуди за няколко часа.