Орехови напукани сладки

редакция:
Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
60417118
Орехови напукани сладки
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Ако някой ви каже, че това не са най-вкусните напукани орехови сладки, ще ви излъже! Вкъщи ги ометоха за един миг."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр. есенция
  • орехи - 250 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези орехови напукани сладки първо блендирате суровите орехови ядки. Разбивате едно яйце и към него добавяте захарта и ванилова есенция.

Разбивате, докато захарта се разтопи. Добавяте смлените орехови ядки към яйцето и захарта и оформяте тесто.

В купичка сипвате пудра захар. Оформяте топчета с големина на орех и овалвате в пудрата захар.

Подреждате в тава върху хартия за печене и печете ореховите сладки в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

И вие ли обичате да похапвате сладичко? Вижте също как да си направите класическите ореховки или любимата орехова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: