Начин на приготвяне
Измийте добре тиквичките и отрежете от двете страни. След това вземете кухненска белачка за краставици, или ренде на същия принцип. Нарежете тиквичките на тънки ленти.
Сложете нарязаните тиквички в купа със студена вода и добавете леда. Приберете купата в хладилника за поне час.
След това в купа смесете брашната и солта. Разбъркайте.
Пригответе си голям тиган и сложете олиото на висока степен на котлона. След като се е загряло, взимате парче тиквичка, овалвате го и от двете страни в брашното и пържите в тигана.
Необходимото време е 2-3 минути на страна. Важен момент е готовите парчета чипс от тиквички, след като ги извадите от тигана, да ги наредите върху хартия за печене.
По желание може да поднесете най-хрупкавия чипс от тиквички гарниран с чеснов сос.
Вижте също как се правят хрупкави тиквички на фурна и легендарните тиквички по гръцки.