Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Най-хрупкавият чипс от тиквички

Най-хрупкавият чипс от тиквички

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2792k5754
Най-хрупкавият чипс от тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-хрупкавият чипс от тиквички, който да сервирате с чеснов сос и студена бира. Насладете се на малките-големи удоволствия в живота!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • лед - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре тиквичките и отрежете от двете страни. След това вземете кухненска белачка за краставици, или ренде на същия принцип. Нарежете тиквичките на тънки ленти.

Сложете нарязаните тиквички в купа със студена вода и добавете леда. Приберете купата в хладилника за поне час.

След това в купа смесете брашната и солта. Разбъркайте.

Пригответе си голям тиган и сложете олиото на висока степен на котлона. След като се е загряло, взимате парче тиквичка, овалвате го и от двете страни в брашното и пържите в тигана.

Необходимото време е 2-3 минути на страна. Важен момент е готовите парчета чипс от тиквички, след като ги извадите от тигана, да ги наредите върху хартия за печене.

По желание може да поднесете най-хрупкавия чипс от тиквички гарниран с чеснов сос.

Вижте също как се правят хрупкави тиквички на фурна и легендарните тиквички по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: