Полски маков мус

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Полски маков мус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • маково семе - 80 г
  • захар - 80 г
  • желатин - 16 г
  • стафиди - 40 г
  • сметана - 400 г
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маковото семе се накисва в гореща вода, колкото да го покрие. След половин час се пасира.

Желатинът се накисва в студена преварена вода. Когато зрънцата станат прозрачни, се отцежда и се разтопява на водна баня.

Сметаната се разбива и се добавя захарта. Добавят се стафидите, маковото семе и желатинът.

Кората на портокала се настъргва и се добавя към сместа. Разпределя се във формички и се оставя да се стегне в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: