Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата със сьомга и пъдпъдъчи яйца

Салата със сьомга и пъдпъдъчи яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата със сьомга и пъдпъдъчи яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г пушена
  • пъдпъдъчи яйца - 16 бр.
  • салата айсберг - 1 бр.
  • чери домати - 24 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата айсберг се накъсва на едро. Яйцата се сваряват, обелват се и се режат на половинки.

Чери доматите се режат на половинки. Сьомгата се реже на кубчета. Лимонът се изцежда и сокът се смесва със зехтина, нарязания на ситно магданоз и солта.

Накъсаната салата се слага в купа, върху нея се слагат на купчинка доматите, рибата и яйцата. Полива се с дресинга и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: